Германия е основна цел на руските дезинформационни кампании. Това е заключението

...
Германия е основна цел на руските дезинформационни кампании. Това е заключението
Коментари Харесай

Германия е основна цел на руските дезинформационни кампании |

Германия е съществена цел на съветските дезинформационни акции. Това е заключението в публикуван отчет на европейската организация за наблюдаване на дезинформацията EUvsDisinfo.

В отчета на организацията, създадена след анексията на Крим през 2014 година, категорично се показва, че " Германия е  съществена цел за напъните за съветска дезинформация измежду европейските страни членки ".

В него се споделя още, че Кремъл се пробва да изобрази Германия като страна, движена от " ирационална русофобия ", с цел да отклони вниманието от нарушаванията на човешките права и интернационалното право от съветска страна.

Документирани са 700 случая на подправени или подвеждащи известия, за да се популяризира дезинформация за Германия. Данните могат да бъдат съпоставени само с тези за Франция (300 + случая), Италия (170 + случая) и Испания (40+ случая). В същото време Германия е разказана като страна, която поддържа разговора и съдействието в Русия. 

Докладът е оповестен в миг, в който връзките сред Москва и Запада са изострени заради отравянето на рецензия на Кремъл Алексей Навални и наложената му ефикасната присъда.

Германия е измежду страните, които се застъпиха за налагането на нови наказания върху Русия, поради казусът с съветския опозиционер. Навални, който беше токсичен с нервнопаралитично вещество, предходната година, беше задържан на летище в Русия, след петмесечно възобновяване в Германия.  Малко по-късно условната му присъда беше сменена с ефикасна под предлог, че е нарушил отговорностите си по нея, като не се е явил за автограф по време на престоя му в Германия. 

Според Навални точно Кремъл стои зад офанзивата против него, само че Русия отхвърля сходна версия.

Миналия месец Европейски Съюз се съгласи да сложи в черен лист четирима високопоставени съветски жители, поради случая с Навални. Срещу Москва към този момент работят стопански наказания поради анексията на Крим и поддръжката на Кремъл за въоръжени сепаратисти в Източна Украйна. По-нататъшни стъпки в връзките се чака да бъдат разисквани по време на среща на върха на 25 и 26 март. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР